Articol🧾 Explorând drumul către succes: Rolul educației în dezvoltarea afacerilor.

Rolul educației în dezvoltarea afacerilor

Educația are un rol esențial în dezvoltarea personală și profesională a indivizilor, influențând direct succesul acestora în carieră și afaceri, mai ales dacă este corect înțeleasă.

Într-o lume în continuă dezvoltare, investiția în educație nu este doar o necesitate, ci o strategie pe termen lung pentru a obține rezultate remarcabile și pentru a atinge un nivel de excelență. Acest articol explorează impactul educației asupra succesului în afaceri, analizând diverse statistici și studii relevante.

Jim Rohn spunea: „Educația formală îți va aduce o viață decentă. Autoeducația îți va aduce o avere.”

Poate ai observat că: Oamenilor nu le plac sfaturile (in general), iar Rețelele de socializare sunt pline de informații, unii chiar afirma ca “Teoria este una, dar practica ne omoară”.

Nu am văzut până acum pe nimeni să moară din cauza teoriei sau a aplicării ei sau din cauza prea multă educație. În schimb, am văzut oameni care își trăiesc viața sub potențialul lor din cauza ignoranței.

De ce să avem o părere proastă despre școală și educație?

Probabil pentru că școala și educația au fost greșit înțelese și, din acest motiv, nu au fost puse în practică în mod eficient. Educația nu înseamnă să torni tone de informații în capul omului; înseamnă mult mai mult de atât. Statistici Relevante despre educatie si afaceri România:

 • Nivelul de Educație și PIB-ul: Un studiu realizat de Banca Mondială în 2019 arată că fiecare an suplimentar de școlarizare este asociat cu o creștere de 0,37% a PIB-ului pe cap de locuitor.
 • Productivitatea Muncii: Conform unui raport Eurostat, angajații cu studii superioare din România sunt cu 40% mai productivi decât cei fără studii superioare.

Europa:

 • Educația și Inovația: Un raport al OECD din 2020 subliniază că țările europene cu un procent mai mare de absolvenți de studii superioare au o rată de inovare și competitivitate mai mare.
 • Rata de Succes a Afacerilor: Un studiu realizat de European Investment Bank arată că afacerile conduse de antreprenori cu studii superioare au o rată de succes de 25% mai mare decât cele conduse de antreprenori fără studii superioare.
 • Angajarea în Posturi de Înaltă Calificare: Conform Eurostat 2021, în Uniunea Europeană, 83% dintre angajații cu studii superioare sunt angajați în posturi de înaltă calificare, comparativ cu doar 46% dintre cei fără studii superioare.

Beneficii Globale ale Educației:

 • Retenția Angajaților: Investițiile în educația și formarea angajaților pot crește retenția acestora cu până la 8%, reducând astfel costurile asociate cu fluctuația de personal (Business Initiative).
 • Creșterea Veniturilor: Fiecare an suplimentar de educație poate crește veniturile orare cu aproximativ 9% la nivel global (World Bank).
 • Rețele de Contacte: Conform unui raport al Urban Land Institute, 78% dintre profesioniștii în domeniul imobiliar consideră că rețelele de contacte construite prin educație și training sunt esențiale pentru succesul lor.
 • Performanța Agenților Imobiliari: Conform unui studiu realizat de National Association of Realtors (NAR), peste 90% dintre agenții imobiliari care au urmat cursuri de specializare au raportat o îmbunătățire semnificativă a performanțelor lor.

Reflecție asupra Succesului Este un subiect delicat să vorbești despre „Succes” în fața antreprenorilor romani,  iar „Educația” poate părea plictisitoare pentru unii dintre noi, mai ales pentru antreprenorii pragmatici.

Totusi vă propun să fiți deschiși, poate vom găsi ceva interesant în discuțiile de astăzi.

În primul rând, spune-mi TU ce vrei să fii? Fericit,  De Succes sau Împlinit ???

Daca ai ales „De Succes” sunt curios ce înseamnă succesul de fapt pentru tine? Cum arată succesul tău? .

Te invit să-ți notezi întrebarea și să reflectezi puțin asupra ei.

Observatia mea este ca: „Cei mai mulți oameni își doresc succesul, însă nu sunt dispuși să plătească prețul pentru a-l obține.”

Din acest motiv, voi sunteți la birou citind acest articol, poate pe telefon în timp ce mergeți la un client sau navigând pe internet pentru a găsi soluții pentru a vă crește afacerea, în timp ce alții se mulțumesc să fie angajați și sunt la mare, la cafea sau în altă parte, ceea ce, pe termen lung, le aduce mai puțină satisfacție decât vouă.

Traduc SUCCESUL ca fiind: să obții un rezultat remarcabil, să atingi un nivel de excelență sau să devii cineva.

Am înțeles că poți obține succesul și să te bucuri de beneficiile lui, precum libertate, mai mulți bani, timp de calitate, un stil de viață mișto, dacă realizezi una sau mai multe din următoarele opțiuni:

 1. Construiești un business de la zero, precum un sistem.
 2. Cumperi un sistem deja funcțional (franciză).
 3. Investiții: imobiliare, acțiuni, criptomonede sau alte instrumente financiare.

Concluzii:

Ce concluzii putem trage in urma acestui articol?

1.Definește-ți succesul și asumă-ți prețul.

2.Creează un sistem sau cumpără unul deja funcțional.

3.Folosește pârghiile necesare pentru a formula performanța.

4.Devino maestru în domeniul tău.

5.Educația continuă sporește productivitatea.

6.Impactul educației este la nivel individual, organizațional și chiar macroeconomic.

Educația este o modalitate de a te menține în formă pentru un viitor mai bun, deoarece investiția în tine te va ajuta atât în atingerea obiectivelor personale, cât și a celor profesionale.

Ești antreprenor, freelancer sau investitor? Cauti soluții pentru a te dezvolta și a investi în viitorul tău?

Avem o veste excelentă pentru tine! Fiindcă faci parte din comunitatea noastră de antreprenori și oameni de performanță, te invităm cu drag să participi la Real Estate Lab, un eveniment ce va avea loc pe 25 iunie 2024 la Hotel La Rocca din Craiova.

Beneficiezi de un LOC GRATUIT alături de pasionați și profesioniști din domeniul imobiliar. Acesta este un prilej excelent să descoperi noi oportunități de afaceri, să înveți din experiențele altora și să-ți extinzi rețeaua de contacte.

Indiferent dacă ești specialist în imobiliare sau un antreprenor cu expertiză în dezvoltare, construcții, recrutare, educație sau management, Real Estate Lab este evenimentul perfect pentru tine!

Nu rata această oportunitate unică de a crește și de a învăța alături de cei mai buni din domeniu!

Detalii eveniment:

🎤𝐒𝐩𝐞𝐚𝐤𝐞𝐫𝐬:

Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România

Andrei Dunuta, Sales & Public Speaker

Sebastian Bala, Trainer & Fondator Start4Businesss

Mihai Tandea, Trainer & Facilitator RE/MAX

Manuela Voicilă, Președinte BNI România

George Șeicaru, Broker Owner RE/MAX Evolution

Moderator Dana Enache, Director Vanzari @ Primaserv Craiova

🤝𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢:

Start4Business.ro / Premium Society / Dana Enache Events / N&C Consulting

𝐃𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐢 𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭:

📅 Data: 25 Iunie2024

📍 Locație: Hotel La Rocca, Str. Pelendava nr. 39A, Craiova

⏰ Interval orar: 15:00-20:00

🎟️ 𝐂𝐮𝐦 𝐭𝐞 î𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐢?

🔗Rezervă-ți locul acum accesând link-ul de înscriere! Pentru a obtine locul tau GRATUIT bifeaza in formular: ” Am invitatie Gratuita „

Dacă ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi:

@-mail: contact@start4business.ro Telefon: +40 786 911 422

Real Estate Lab V Craiova, 25 iunie 2024 la Hotel La Rocca din Craiova.

𝐓𝐞 𝐚ș𝐭𝐞𝐩𝐭ă𝐦 𝐜𝐮 𝐝𝐫𝐚𝐠 𝐥𝐚 𝐑𝐞𝐚𝐥 𝐄𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐋𝐚𝐛 𝐄𝐝𝐢ț𝐢𝐚 𝐕 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧ță 𝐝𝐞 𝐧𝐞𝐮𝐢𝐭𝐚𝐭 î𝐧 𝐥𝐮𝐦𝐞𝐚 𝐢𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫ă

Link partcipare:

Invitatie Eveniment „Real Estate LabLasa un Comentariu