- Postat de: Sebastian Bala
- Categorie: Performanta Personala

Cât timp petreci zilnic în a lucra la obiectivul tău nr.1?
👉 Cei mai mulți oameni nu-și ating obiectivele din cauza că nu au CLARITATE și RENUNȚĂ prea repede la obiectivul lor, la visul lor. După câțiva ani de studii și cercetare, am observat câteva cauze comune pentru care oamenii (mulți dintre ei) nu-și ating obiectivele.
Ești curios să vezi care sunt acestea și dacă te regăsești în una din situații (sau mai multe)?
Cauzele insuccesului în realizarea obiectivelor sau a proastei utilizări a timpului:
- Nu se scriu obiectivele, crezând că le avem în cap și e suficient.
- Nu avem suficientă încredere în obiectivul/visul nostru.
- Nu se alocă suficient timp pentru îndeplinirea activităților.
- Nu se stabilesc obiective clare și specifice.
- Nu există suficientă motivație în realizarea obiectivelor.
- Nu se stabilește o perioadă delimitată de timp pentru realizarea activității.
- Nu se alocă resurse necesare: oameni, bani, unelte, efort.
- Nu se identifică blocajele sau abilitățile necesare realizării obiectivelor.
- Renunță prea repede sau trec la altceva mai „strălucitor” de moment.
- Nu suntem suficient de concentrați în realizarea obiectivelor.
Tu în care dintre cele de mai sus te regăsești? Crezi că mai sunt și alte cauze?
Astăzi vreau să facem referire la două dintre cauzele principale ale nerealizării obiectivelor mărețe, și anume: lipsa de claritate și faptul că renunțăm prea repede!
Se poate să ne propunem obiective suficient de mărețe, dar nu suficient de clare; se poate să ne propunem obiective îndrăznețe, dar în sinea noastră să nu avem încredere în ele?
Prima cauză: nu avem claritate! Aceasta se întâmplă fie pentru că nu știm să ne stabilim un obiectiv, fie nu avem suficientă claritate interioară, fie avem conflicte interioare, fie în sinea noastră știm că nu e realizabil sau fugim prea repede în alte direcții sau ne distrag alte lucruri atenția.
Soluție: Primul pas în realizarea oricărui obiectiv este să-l faci CLAR, SPECIFIC, MĂSURABIL.
A doua cauză: renunțăm prea repede! În spatele acestei cauze se află: lipsa de motivație (obiectivul nu este motivant sau nu ne-am găsit adevarata motivație), dorim să-l atingem prea repede, nu credem cu adevărat în realizarea lui, autosabotaj, apar blocaje pe parcurs care ne demotivează sau apar blocaje la care nu găsim soluții cu mintea cu care au fost create.
Soluție: scrie minim 20 de minute pentru care tu crezi că vei realiza obiectivul, de ce vrei să obții acel obiectiv?!
Oare de câte ori să mai renunți la obiectivul tău, la visul tău? Uite o situație cât se poate de reală! Acum câteva săptămâni, am fost în poziția de a lua o decizie majoră în viața mea profesională (să-mi asum un training în valoare de 25.000 euro) și mi-am dat seama că ceva mă ține pe loc.
Am identificat la câteva zile după ce nu am trecut la acțiune că: lipsa de încredere mă ține pe loc, lipsa de curaj și asumare a obiectivului meu nr.1, chiar dacă am fost conștient că trebuie să fac asta, chiar dacă lucrez în fiecare zi la obiectivul meu nr.1.
Mă uit în agendă și mă întreb (te întreb): Cât de important este obiectivul tău nr.1 sau cât de clar este? Odată cu claritatea vine și încrederea, odată cu încrederea vine și asumarea, odată cu asumarea vine și soluția! Și asta înseamnă ASUMAREA SUCCESULUI sau INSUCCESULUI pentru obiectivul nostru.
Înțelegi asta?! Notează-o că de ea nu scapi! Asumarea obiectivului cu tot ce vine după și tot ce implică în a-l duce la final! Este ca și cum te-ai apuca de construcția unei case, dar nu-ți asumi faptul că materialele te vor costa bani, însă tu vrei casa gata și repede!
În mod categoric, cu TOȚII ne dorim realizarea obiectivelor, așa-i? Însă suntem oare cu toții gata să ne asumăm succesul și insuccesul? Ne asumăm prețul integral al acestui obiectiv?!
Tu, cât timp petreci zilnic în a lucra la obiectivul tău nr.1? Răspunde la această întrebare și îți trimitem înregistrarea de la Workshop-ul de Încredere în sine din 22/07.
👉🏻Ce găsești valoros in acest eveniment?
- Importanța încrederii în sine;
- Ciclu C.E.C;
- Efectele lipsei de încredere;
- Cauzele lipsei de încredere;
- Testul încrederii în sine;
- Definiția încrederii. Caracteristici;
- Diferența dintre Încredere vs. Respect;
- Tipuri de încredere – Sondaj;
- 7 Pași prin care să ne creștem încrederea;
- Mentalitate: 10 convingeri care îți susțin încrederea în tine;
- Provocare de 15 zile;
- Exerciții, planșe, teste.
👉🏻 Cui se adresează acest workshop? Acest workshop este pentru cei care NU au suficientă încredere în ei, cei care NU trăiesc viața pe care și-o doresc și care o merită, cei care se află în relații novițe, cei care NU au relații stabile, cei care NU reușesc să obțină rezultatele financiare pe care și le doresc. Acest program este pentru cei care au nevoie de o încredere stabilă și sănătoasă pe termen lung.
De asemenea, te așteptăm în comunitățile noastre de pe Facebook, Grupul Start4Business și pe pagina noastră Start4Business.ro, unde găsești mai multe informații despre evenimentele online, materiale și exerciții gratuite.
De asemeni te asteptam in comunitatile noastre de pe Facebook, Grupul Start4Business si in Pagina noastră Start4Business.ro
unde gasesti mai mult informatii despre evenimentele online, materiale si exercitii gratuite.
Hai alaturi de noi si pune-ti calitatile in valoare pentru a produce bani si rezultate !