Cele 4 Strategii Esențiale pentru afacerea ta

Navigând în lumea afacerilor, vei descoperi cele 4 Strategii Esențiale pentru succesul tău

Hey salutare. Sunt Sebastian, consultantul de servici de la Start4Business pentru astăzi.

Vreau să împărtășesc cu tine o lecție învățată din propriile erori – o greșeală pe care am făcut-o din lipsa de încredere în propria strategie de business. După criza din 2009, am reluat o afacere în domeniul IT, cu accent pe vânzarea de produse electronice online, unde deja aveam experiență anterioară.

Am conceput inițial o strategie pentru clienți premium, dar din păcate, am căzut în capcana gândirii limitate și am revenit la lupta cu prețurile mici.

Competiția în domeniul IT, bazată pe preț, era atât de acerbă încât, pe un singur produs, aveam nu mai puțin de 34 de concurenți vizibili online. Cu toate că am obținut vânzări impresionante în doi ani, profitul semnificativ lipsea cu desăvârșire.

Într-adevăr, afacerile din domeniul IT se bazează adesea pe volumul vânzărilor, dar trebuie să ne reamintim că obiectivul unei companii este să obțină profit, nu doar să vândă. Am conștientizat, fie că am vrut sau nu, că nu mai pot continua în acest ritm și am luat decizia să nu mai concurez pe baza prețului.

Ceea ce se pune acum în discuție este: Cum procedezi în astfel de situații? Există încă alte trei strategii la îndemână, și anume:

  1. Strategia de Diferențiere: Aceasta este aplicabilă afacerilor pe termen lung. Orice afacere de aici ar trebui să înceapă cu întrebarea: „Ce facem diferit decât concurența?” Identificarea elementelor distincte care te separă de restul pieței este esențială pentru a construi o afacere sustenabilă.
  2. Strategia de Nisă: Caută o nișă specifică pentru produsul sau clientul tău. Intră pe o nișă îngustă și fii lider acolo sau, mai bine, creează-ți propria nișă. Cu prețul singur nu poți concura pe termen lung; ai nevoie de avantaje distincte în diferentiere sau de o nișă potrivită.
  3. Strategia de Valoare: Creează cât mai multă valoare pentru clienții tăi, în special în domeniul serviciilor. Oferă suport tehnic, materiale gratuite și alte beneficii care să-i fidelizeze pe clienți. Odată ce ai adus valoare, vei vedea că vânzările vor urma firesc.

Așa că, antreprenorule, nu căuta planul perfect – el nu există. Stabilește-ți obiectivele, alege o strategie și treci la acțiune. La urma urmei, strategia „Să trecem la acțiune” este întotdeauna cea mai bună.

PS1: Adaptează-ți strategia la schimbările din mediu. PS2: Cum ar fi să combini două dintre aceste strategii? Hmm…

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rog să îl distribui astfel încât să inspirăm cât mai mulți oameni!

Sper sa gasesti strategia care iti aduce cel mai repede rezultalte dorite,

Cu respect si consideratie, Sebastian Bala.Lasa un Comentariu