Stabilirea obiectivelor personale la final de an 2023

” Nu neștiința îi impedică pe oameni să progreseze ci teama de a realiza ceea ce le dictează inima. Când îți aduni curajul și acționezi, treptat temerile tale se vor risipi. ” – Brian TRACY

Este important să stabiliți obiective personale pentru a vă ajuta să atingeți țelurile și să vă dezvoltați pe măsură ce trece timpul. Înainte de a stabili obiectivele dvs. pentru anul 2023, poate fi util să faceți o evaluare a anilor care au trecut și să vă gândiți la realizările și învățămintele pe care le-ați acumulat până acum. Aceasta vă poate ajuta să vă orientați spre obiective care sunt relevante și realizabile pentru dvs.

Când stabiliți obiective personale, este important să le faceți specifice, măsurabile, atingibile, relevante și limitate în timp (SMART). De exemplu, în loc să vă stabiliți obiectivul de a fi „mai fericit”, puteți să vă stabiliți obiectivul de a face o activitate care vă face fericit de două ori pe săptămână timp de șase luni. Aceasta este un obiectiv SMART, deoarece este specific (face o activitate care vă face fericit), măsurabil (de două ori pe săptămână), atingibil (puteți găsi timp pentru a face această activitate de două ori pe săptămână), relevant (vă face fericit) și limitat în timp (șase luni).

După ce v-ați stabilit obiectivele, puteți crea un plan de acțiune pentru a vă ajuta să le atingeți. Acest plan de acțiune poate include pași specifici pe care îi puteți lua pentru a vă apropia de obiectivele dvs., precum și termene limită pentru fiecare pas. Este, de asemenea, important să vă mențineți motivația și să vă evaluați progresul periodic pentru a vă asigura că vă îndreptați spre atingerea obiectivelor dvs.

Iată câteva cărți în limba română care pot ajuta la stabilirea obiectivelor pentru anul 2023:

 1. „Puterea obiectivelor” de Tony Robbins: Aceasta carte vă ajută să înțelegeți importanța obiectivelor și să învățați să vă stabiliți obiective care sunt relevante și realizabile pentru dvs.
 2. „Dezvoltarea obiectivelor” de Brian Tracy: Această carte vă oferă strategii pentru a vă stabili obiective și pentru a vă menține motivația pentru a le atinge.
 3. „Arta de a stabili și atinge obiectivele” de Stephen Covey: Aceasta carte vă învață cum să vă stabiliți obiective care sunt importante pentru dvs. și cum să le puneți în aplicare pentru a le atinge.
 4. „Cum să îți stabilești obiective și să le atingi” de David J. Schwartz: Această carte vă oferă pași concreți pentru a vă stabili obiective și pentru a vă menține motivația pentru a le atinge.
 5. „Stabilirea obiectivelor: Un ghid practic” de Peter F. Drucker: Această carte vă oferă o introducere în tehnicile de stabilire a obiectivelor și vă învață cum să le puneți în aplicare pentru a le atinge.

Iată cinci sfaturi pentru stabilirea obiectivelor, altele decât metoda SMART:

 1. Stabiliți obiective care vă inspiră: Alegeți obiective care vă fac să vă simțiți entuziasmați și care vă motivează să vă implicați în procesul de atingere a lor.
 2. Stabiliți obiective care vă provoacă: Alegeți obiective care sunt suficient de dificile pentru a vă provoca, dar care totuși sunt realiste în raport cu resursele și timpul pe care le aveți la dispoziție.
 3. Stabiliți obiective care vă oferă un sens: Alegeți obiective care sunt în conformitate cu valorile și scopurile dvs. în viață și care vă ajută să vă atingeți obiectivele mai mari.
 4. Stabiliți obiective care sunt în beneficiul dvs.: Alegeți obiective care vă vor face să vă simțiți mai buni și care vă vor ajuta să vă atingeți scopurile mai mari.
 5. Stabiliți obiective care vă oferă un sentiment de realizare: Alegeți obiective care vă vor oferi un sentiment de realizare și care vă vor face să vă simțiți mândri când le veți atinge.

Sper că aceste recomandări vă vor fi de ajutor în stabilirea obiectivelor pentru anul 2023. Este important să vă amintiți că fiecare persoană este unică și că obiectivele care funcționează pentru unii ar putea să nu fie relevante pentru alții. Este important să vă stabiliți obiective care sunt relevante și realizabile pentru dvs. și să vă concentrați pe progresul dvs. în timp ce încercați să le atingeți.

PS: TE INVITAM IN JOI, 5 IANUARIE 2023 LA 17:00 – 19:30

WORKSHOP STABILIREA OBIECTIVELOR 2023Un comentariu

 • Nicoleta Soilica

  Am primit doza de energie entuziasm pentru a ne planifica eficient in toate activitatile socio profesiinale ale anului de care aveam nrevoie prin acest TRAINING Sebastian multumim,multumim intregii echipe!!!

Lasa un Comentariu